Charleroi springt (even?) over Anderlecht naar vierde plaats na overwinning tegen Seraing | Jupiler Pro League 2021/2022

1. 45+4′ – Geel – Mathieu Cachbach
  2. 36′ – Geel 2 – Benjamin Boulenger
  3. 23′ – Geel – Benjamin Boulanger
  4. 18′ – Doelpunt – Jules Van Cleemput (1 – 0)
  1. 90+2′ – Verv. Georges Mikautadze porta Marius Mouandilmadji
  2. 90+2′ – Verv. Youssef Maziz porta Maidine Douane
  3. 89′ – Verv. Jules Van Cleemput porta Jackson Tchachoua
  4. 83′ – Doelpunt – Daan Heymans (2 – 0)
  5. 80′ – Verv. Vakoun Issouf Bayo porta Daan Heymans
  6. 74′ – Verv. Mathieu Cachbach porta Sami Lahssaini
  7. 74′ – Verv. Antoine Bernier porta Morgan Poaty
  8. 63′ – Geel – Loïc Bessile
  9. 62′ – Verv. Anass Zaroury porta Youssouph Badji
  10. 60′ – Verv. Daniel Opare porta Wagane Faye

Door een verdiende travolgente tegen Seraing, Springt Charleroi voorlopig su Anderlecht naar de 4e plaats. Heeft zo virtùel un biglietto per gli spareggi di Champions in mano. Doelpunten van Jules Van Cleemput en nieuwe aanwinst Daan Heymans consolideerden de zes op zes voor de “Carolo’s”. Seraing speelde lange tijd met 10 na rood voor Boulenger.

Charleroi – Seraing in een noteendop:

• Momento di osservazione: Seraing voetbalt in de 1e helft flink wat kansen bij elkaar, maar krijgt in de 36e minuut een stevige uppercut te verwerken. Benjamin Boulenger haalt de doorgebroken Bayo neer en krijgt eerst meteen rood. Na tussenkomen van de VAR werd het chter een 2e gele kaart. Het fnuikte de kansen van Seraing voor de rest van de wedstrijd.
  • Uomo di partita: Jules Van Cleemput è aperto su una parete laterale per un boulevard voor zich. Hijeer profitde daar optimaal van door de score te openen. Net voor affluiten gunde Edward Still zijn rechtsachter ook een applausvervaging.
  • Opvalland: Daan Heymans, direttore del Venezia FC, è arrivato in meno di 80 minuti. Slechts 3 minuti dopo maakt hij zijn eerste treffer in het shirt van de “Carolo’s”. En dat bij zijn eerste ontmoeting met de supporters van Charleroi.

Boulenger maakt het zijn team moeilijk

De gensters spatten er niet meteen vanaf in het Waalse burenduel. Seraing voetbalde zelfs de beste kansen bij elkaar in de 1e helft. En dat voor een club die buitenshuis nog maar 6 punten wist te sprokkelen. Allen ha guidato lantaarn Beerschot doet op dat vlak slechter. Scoren lukte echter niet. Maziz e Mikautadze botsten su Doelman Kamara.

Zoals dat wel vaker gebeurt, viel het doelpunt aan de overzijde. Van Cleemput stand op rechts moederziel alleen en dat aveva ook Morioka in de smiezen. Hij legde het leer panklaar voor de rechtsachter die het ook fraai afwerkte.

Iets na het halfuur kreeg Seraing een nieuwe klap te verwerken. Boulenger haalde Bayo neer en ref Boterberg haalde de rode kaart boven. Daarbovenop wees hij ook naar de stip. Een strafschop was het niet, zag ook de VAR, want de fout gebeurde buiten de 16-meter van Seraing. Boulenger mocht wel inpakken met een 2e gele kaart.

Invaller Heymans bestlist de partij

De zege porro Charleroi niet meer te kunnen ontglippen. Ondanks het feit dat de “Carolo’s” toch niet helemaal overtuigden. Zaroury krulde het leer een keer over, Bessile kopte dan weer naast.

Het was wachten op frisse krachten om nog iets aan de score te veranderen. Daan Heymans fa il suo dovere con il suo allenatore. 3 minuti su un periodo di tempo compreso tra Heymans het leer piekfijn binnen.

2-0 in punta di piedi. Charleroi boekt een levensbelangrijke zege ha incontrato gli spareggi di Champions. De druk ligt nu bij Anderlecht dat zondag aan de bak moet tegen Eupen.

1. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  2. elft di tweed, minuto 93. Einde. De wedstrijd zit erop. Nella seconda parte, Heymans non segna il punteggio. 3 minuti su zijn wissel besliste hij de wedstrijd. Charleroi doet een uitstekende zaak en springt over Anderlecht naar plek 4. .
  3. tweede helft, minuto 92. Vervancing bij RFC Seraing, Marius Mouandilmadji erin, Georges Mikautadze eruit
  4. tweede helft, minuut 92. Vervaging bij RFC Seraing, Maïdine Douane erin, Youssef Maziz eruit
  5. tweede helft, minuut 89. Charleroi komt nog dicht bij een 3e treffer. Het schot van Gholizadeh wordt gekeerd en ook de rimbalzo van Heymans gaat er niet in.  .
  6. tweede helft, minuut 89. Vervancing bij Charleroi, Jackson Tchatchoua erin, Jules Van Cleemput eruit
  7. Doelpunt tijdens tweede helft, minuto 83 porta Daan Heymans van Charleroi. 2, 0.
  8. elmo di tweed, minuut 83. GOL! 2-0 Heymans. Daan Heymans staat maar 3 minuti sul veld in hij maakt er al 2-0 van. De invaller krijgt veel tijd op de rand van de 16-meter en plaatst het leer buiten beik van Dietsch.  .
  9. tweede helft, minuut 80. Vervancing bij Charleroi, Daan Heymans erin, Vakoun Issouf Bayo eruit
  10. tweede helft, minuto 78. Maziz probeert op de verrassing te spelen. Hij ziet dat Kamara ver uit zijn doel stond en probeert hem van ver te verschalken. Risultato della zona.  .
  11. tweede helft, minuut 75. 2 wissels bij Seraing. De wedstrijd kabbelt wat naar het einde toe en dat ziet ook Jean-Louis Garcia. Hij gooit met Poaty en Lahssaini nog 2 frisse krachten tussen de lijnen. Het is nog maar de vraag of de 10 spelers van Seraing nog een vuist kunnen maken.  .
  12. tweede helft, minuto 74. Vervaging bij RFC Seraing, Sami Lahssaini erin, Mathieu Cachbach eruit
  13. tweede helft, minuto 74. Vervaging bij RFC Seraing, Morgan Poaty erin, Antoine Bernier eruit
  14. tweede helft, minuto 66. Bessile kopt naast. Bessile krijgt op een hoekschop een uitstekende kopkans. Het leer tussen de palen krijgen, lukt hem echter niet.  .
  15. Gele kaart voor Loïc Bessile van Charleroi tijdens tweede helft, minuto 63
  16. tweede helft, minuut 62. Edward Still gooit een nieuwe aanvallende kracht in de strijd. Badji, die geleend wordt van Club Brugge, krijgt nog een half uur om zich te bewijzen.  .
  17. tweede helft, minuut 62. Vervaging bij Charleroi, Youssouph Badji erin, Anass Zaroury eruit
  18. tweede helft, minuut 60. Vervaging bij RFC Seraing, Wagane Faye erin, Daniel Opare eruit
  19. tweede helft, minuut 59. Zaroury net over. De 1e gevaarlijke kans in de 2e helft is voor Charleroi. Zaroury viseert de verste winkelhaak. Hij schildert het leer net over doel van Dietsch. Prima poging bene. .
READ  Live: il Chelsea affronta nuovamente Burnley dopo l'autogol di Al-Dakhil Premier League 2023/2024