QWERTYmag

Informazioni sull'Italia. Seleziona gli argomenti di cui vuoi saperne di più su QwertMag

Doutzen Kroes stopte met modellenwerk door corona: “Ik wilde niet meer bijdragen aan de corruzione”

© EPA

Doutzen Kroes è sinds het Begin van de coronacrisis gestopt met modellenwerk. Dat vertelt de Friese in un podcast del collega-antivaxer Isa Kriens. “Ik deed mezelf de belofte enkel nog dingen uit mijn hart te doen.”

Eline Debi

Topmodel Doutzen Kroes vertelt in de podcast waarom ze besloot een punt te zetten achter haar modellencarrière. «Mijn leven era als een sneltrein. Die stopte niet en je springt natuurlijk niet uit een sneltrein. Porta corona kwam die trein tot stilstand, en ik kon eindelijk uitstappen. Toen zag ik dat ik eigenlijk alles heb. Ik heb een leuk gezin, gezonde kinderen, een leuke man, een mooie familie om me heen. Waarom doe ik eigenlijk wat ik doe? Wat è mijn beweegreden? È het omdat het al zo è? Dat was het eigenlijk.

FECCE OK. Topmodel Doutzen Kroes: “Ik laat me niet dwingen om coronavaccin te nemen”

La modella di Het einde van Kroes viel samen met haar eerste coronakritische Instagrampost, in de zomer van 2020. “Ik dacht: ik ga nog én keer een opdracht afmaken, die ik al in mijn agenda had staan, om te ikleukerva renech vind. Doe ik dit met mijn hart of met mijn hoofd? Ik Reed ha incontrato Sun (Sunnery James, echtgenoot di Kroes, rosso.) naar Parijs, waar ik m’n laatste shoot aveva. Ik heb toen in een halfuur die vraagtekenpost geschreven en heb ‘m op set verstuurd. Ik voelde zo’n geluksmoment dat ik met de wereld mocht delen hoe ik er echt in sta, hoe ik me voel en de vragen die ik had. Voor dat gevoel van vrijheid heb ik het gedaan.

Op dat moment besloot Kroos dat ze zou stoppen, definizione di tijdelijk. “Ik heb m’n agentchap gebeld en heb gezegd: ik ga er niet meer mee door. Misschien is dit een pauze, misschien is dit mijn pensioen, wie weet.

L’ex top model ha fatto il suo ingresso nel podcast ha preso parte a un altro post controversiële su Instagram e questo è il suo atto. In het Begin van de Crisis Schreef ze “Grazie, corona” su Instagramverhaal. “Ik heb toen in mensen hun ogen alles fout gedaan, maar met de goede bedoelingen.” Kroes aveva het naar eigen zeggen over de “mogelijkheid tot reflectie” die de coronacrisis met zich meebracht. Die boodschap viel niet in goede aarde, anangezien ziekenhuizen op dat moment overspoeld werden door coronapatiënten en het antal coronadoden snel steeg.

“Ongelijkheid en corruzione”

Volgens het model speelden ook morele bezwaren mee in haar beslissing. “De wereld è niet eerlijk verdeeld. Dat heb ik heel lang zo gezien. Ik ben in landen geweest waar mensen niks hebben. Ik heb me altijd ingezet voor gelijkheid en ik wil zo graag dat de wereld gelijk verdeeld wordt. Op een moment ontdek je dat het misschien wel kan, maar dat het gewoon zo in stand wordt gehouden. Toen dacht ik: weet je wat, laat alles maar gewoon zitten. Ik wil helemaal niet meer bijdragen aan die corruzione. Non perdere tempo, voglio anche che tu abbia un iPhone gebruikt, che un’altra rete sia dura e mee. Maar ik wilde niet voor merken werken waar ik al jaren niet meer achter stond. Ik wilde alleen nog maar zuiver zijn.”

FECCE OK. Gynaecologe schrijft open brief aan topmodel Doutzen Kroes: “Nog nooit zo machteloos gevoeld”

READ  L'eredità de La Esterella è valutata 375.000 euro (anche se per l'erede resta ben poco) | tv